Polar-ról

Polar története

A Polar mint pulzusmérés ötlet és márka 1975-ben, egy sípályán született meg, mégpedig abból az indíttatásból hogy abban az időben nem volt mód a pulzusszám pontos feljegyzésére edzés közben. Egy évvel később megalapították a POLAR céget, a Finnországban.

  • 1979-ben A POLAR bejegyeztette az első szabadalmát a vezeték nélküli pulzusmérésre vonatkozóan, és 1982-ben elindította minden idők legelső vezeték nélkül hordható pulzusszám-mérő műszerét. A Polar „Own” azaz saját „szócska” használatával megalkotja a következő alapköveket a pulzusmérés terén.
  • 1995-ben az mealkotja az OwnCode technológíát mellyel biztosítva a zavarmentes jelátvitelt mellkasi jeladó és óra között. Ennek köszönhetően létrejöhet.a pulzuskontrollált csoportos edzés is.
  • 1997-ben Az egyik legnagyobb ötlete és fejlesztése a Polar-nak az OwnZone amit  szabadalmaztatott. Ez az a  technológia amit minden más pulzusméréssel foglalkozó márka csak szeretne alkalmazni.
  • 1999 OwnIndex a Polar álltal kifejlesztett mérőszám mely visszacsatolást ad az edzések hatékonyságáról.
  • 2001-ben megalkotja az első TeamSystem-et ami csapatsportokra lett kifejlesztve mint például , jégkorong , foci stb. Ezzel a szerkezettel az edző az egész csapat pulzusát tudja mérni edzéseken és azt kiértékelni.
  • 2003 OwnOptimizer® funkció bemutatása, amelyel segítségével azonnal az edzés hatékonyságát tudjuk mérni.
  • 2010 Training load edzésterhelés funkció a Polarpersonaltrainer.com weboldalon. segítséget nyújt a pihenés és edzés közötti egyensúly kialakításában.


Sorolhatnék még sok tény adatot de egyszerűbb illetve meggyőzőbb lehet, ha feltesszük a kérdést egy ismerősünknek aki a sporttal hivatásos, vagy magasabb szinten foglalkozik.

Milyen pulzusmérőt vegyek ?
A válasz egyértelműen a POLAR lesz!!! Nem hiába a 2010-es Foci VB-n is a bírók kezén Polar RS400-as villogot.

A pulzuskontrollált edzés lényege a megfelelő zónában való edzés. A mai rohanó világban nem sokan figyelnek igazán a saját egészségükre. Talán a legtöbb gondoskodást szüleinktől kaptuk, kapjuk. Nos immáron több éve itt van Magyarországon egy márka (POLAR®), mely, ha a szülői gondoskodást nem is tudja pótolni, mégis segít egy helyes irány megmutatásában, mely hosszútávon az életet is jelentheti.

Sajnálatos tapasztalat, hogy az emberek testmozgás alatt általában azt értik, hogy esetleg nem használják a liftet, és helyette inkább lefutnak az emeletről. Attól se várjunk sokat ,ha ténylegesen eljárunk edzeni, esetleg rendszeres látogatói vagyunk egy fitness teremnek viszont a tudatos edzés helyett kifutunk a világból és másnap meg sem tudunk mozdulni az izomláztól (savasodástól). Ez egy tévhit, ezzel nem feltétlen vagyunk közelebb célunk eléréséhez .A Polar bizonyos órái ebben igyekeznek a segítségünkre lenni.Egy technológia, mely szabadalmaztatott és csak a Polar® pulzusmérőiben és néhány orvosi műszerben található meg. Ez a Heart Rate Variability más néven, Szívfrekvencia változékonyág mérése. Bonyolult képletekkel, személyes adatokkal valamint a szívfrekvencia változékonysággal (HRV) számolva, az óra megmutatja nekünk az aznapi személyes pulzus célzónánkat. Ezt a célzónát betartva elérhetjük célunkat (mely lehet zsírégetés, szintentartás vagy éppen állóképesség javítás) anélkül, hogy feleslegesen megerőltetnénk a szervezetünket.

Ez az, amit a POLAR® és nem más hasonló „szerkezet” biztosít számunkra. A Polar pulzusmérői, mint egy „gondoskodó szülő” figyelmeztetnek minket, ha elhagyjuk a nekünk aznapra megadott zóna értékeket. Innentől kezdve ismét kezünkben a döntés joga, hogy szót fogadunk-e, vagy esetleg belemerülünk a rohanó világ fergetegébe és folytatjuk gyakran túlhajszolt életünket.

A Polar Electro minden tekintetében és minden gyártási folyamatban szigorúan odafigyel a környezetvédelmére, amely már a beszálítók kiválasztásánál is fő célkitűzésnek számít. A Polar Electro az ellátási láncot is szigorúan felügyeli, így biztosítja itt is a környezetvédelmi szempontok maradéktalan figyelembe vételét.

Légy edző, tanár, diák, profi vagy hobbi sportoló, a Polar tudja, hogy mennyire fontos Neked az edzés, a mozgás. Ezért az legalább annyira a mi életünk része is, amennyire a Tiéd.

simplepay_hu_v2 cofidis_hu